Blog

Corona virus; het is het enige onderwerp dat nu in het nieuws is en dit zorgt voor veel gespreksstof.

Ik vind het gek om te merken dat de wereld in zo’n korte tijd zo enorm kan veranderen voor iedereen.

Ook ik dacht een paar weken geleden nog ‘het is maar een griepje’ maar wat zat ik er naast. Het sociale leven staat bijna helemaal stil en ook mijn werk is niet wat het eerder was.
Waar ik een aantal maanden terug nog schreef hoe ontzettend blij ik ben met mijn werk, de persoonlijke contacten die je hebt en de band die je opbouwt met mensen. Moet ik nu manieren bedenken om ditzelfde gevoel te creëren, maar dan via de telefoon.

Ik roep de laatste tijd regelmatig: ‘Ik voel me net een telefoniste’! Want zoals de meeste van jullie al weten, vindt een groot deel van de controles telefonisch plaats. En als mensen al op de praktijk mogen komen, is het voor een korte fysieke controle waarbij ze vaak binnen 5 minuten weer buiten staan.

En dit vind ik echt NIET leuk! Het liefste wil ik iedereen lekker laten komen en bij de kersverse ouders op kraamvisite gaan, maar helaas dat kan nu niet. We doen er alles aan om het Corona virus te bestrijden en dat betekend dat ook ik mijn gevoel opzij moet zetten en zorgen dat alle zwangeren, hun partners, hun kinderen maar ook mijn collega’s en ikzelf niet besmet worden.

Bijna dagelijks vliegen er mails mijn inbox in om te vertellen dat de regels weer wat zijn aangescherpt, een nieuw stroomdiagram ‘hoe om te gaan met klachten’ of een vernieuwd protocol. Dus ook op onze vrije dagen zijn we dagelijks in contact om dit allemaal goed door te voeren in de praktijk.

Ik realiseer me nu wel hoe ontzettend goed we het eigenlijk hebben. Als ik het nieuws zie over andere landen waar ze met zoveel minder mogelijkheden in precies dezelfde situatie zitten. Dan mogen wij maar blij zijn dat we nog zoveel luxe hebben.

Dus hoewel ik het niet leuk vind, ga ik alles op alles zetten om deze tijd zo goed mogelijk met iedereen om mij heen door te komen. En als we dat nou allemaal doen dan komt er snel een tijd waar we wel weer gewoon gezellig kunnen kletsen tijdens het spreekuur of een kraamvisite!

Samen kunnen we dit!!

(Foto van NOS)

Translate »

Pin It on Pinterest