Blog

Mijn jaren bij Vita

Inmiddels is het alweer 15 jaar geleden dat ik bij Vita kwam werken. De meesten van jullie zullen mij vast wel eens aan de lijn gehad hebben of een afspraak bij me hebben gemaakt aan mijn bureau.
Die 15 jaren zijn voorbij gevlogen!

Voordat ik bij Vita kwam werken heb ik 13 jaar bij de Amerikaanse multinational 3M gewerkt. Eerst op de afdeling Finance, daarna als directiesecretaresse. Later toen ik kinderen kreeg en ik parttime ging werken, als receptioniste. Door een reorganisatie werd ik ontslagen en kwam ik thuis te zitten. We verhuisden toen net naar ons nieuwe huis en kort daarna bleek ik zwanger van ons derde kindje, dus kwam het zoeken naar een nieuwe baan op een lager pitje te staan.

Op de eerste verjaardag van mijn dochter vertelde een vriendin dat ze een open sollicitatie had gedaan bij een verloskundigenpraktijk. Heel toevallig ging de assistente toen weg en konden ze iemand gebruiken. Omdat mijn vriendin en ik allebei een parttime baan zochten besloten we dat ik ook zou solliciteren zodat we allebei de helft van de baan konden vervullen. We werden allebei aangenomen, wat een geluk! Hoe tof is het om met een goede vriendin een baan te delen!

Het was in het begin wel even wennen om van een groot concern in zo’n kleine praktijk te werken.

Wat ik erg leuk vind is het persoonlijke contact dat je hebt met de mensen, de persoonlijke verhalen, de mensen weer terugzien bij een volgende zwangerschap. Een zwangerschap blijft iedere keer weer bijzonder.

Ik woon zelf in de wijk van de praktijk, dus in de loop der jaren heb ik heel wat bekenden aan mijn bureau gehad. Vaak wist ik als een van de eersten dat iemand zwanger was!

Inmiddels is Ellen alweer 11 jaar mijn collega. Hoewel ik het jammer vond dat mijn vriendin destijds stopte, kan ik me geen betere collega wensen! We werken op vaste dagen, maar we zijn allebei flexibel en ruilen van dag of werken extra als een van ons een keer vrij wil zijn. Met de komst van Ellen ben ik iets minder gaan werken omdat mijn kinderen toen nog jong waren.

Mijn kinderen zijn ondertussen niet klein meer, ze zijn 22, 19 en 16 jaar, dus kan er weer wat meer gewerkt worden. Ik ben op zoek gegaan naar een baantje naast mijn werk bij Vita, want bij Vita wil ik absoluut niet weg.

Vorig jaar heb ik gesolliciteerd bij echocentrum Focus (alweer een open sollicitatie!) en ben ik aangenomen. Ik werk op oproepbasis als baliemedewerker. Een fantastisch leuke combinatie met mijn werk bij Vita.

Ik vind mezelf een enorme bofferd met zulk leuk werk en hoop het nog jarenlang te kunnen blijven doen!

Translate »

Pin It on Pinterest