Blog

Vandaag weer aan mij (Mélissa) de eer om een blog te schrijven. Als verloskundige maak je heel veel mee. Mooie momenten, grappige momenten maar ook verdrietige momenten en ook spannende momenten. Hier zou ik wel een boek over kunnen schrijven. Al ben ik niet heel goed in schrijven 😉

Gisteren avond voor ik ging slapen, althans ik dacht dat ik ging slapen 🙈 keek ik nog even naar de maan. Dat doe ik wel vaker. Vind de maan heel fascinerend. Elke keer rond volle maan is het vaak drukker met geboortes. Zo ook weer afgelopen nacht. Toen ik vannacht naar een bevalling onderweg was moest ik terug denken aan een bevalling die ik 8 jaar geleden had meegemaakt. Dat was ook in de zomer periode. Midden in de nacht werd ik door een aanstaande papa gebeld dat zijn vrouw aan het bevallen was. Maar hij klonk wat ongerust. Want wat bleek zijn vrouw was pas over 2 maanden uitgerekend! Ik haastte me naar hen toe en zag een vrouw die heftige weeën had. Het was gelijk duidelijk dat we snel naar het ziekenhuis moesten. Maar omdat het baby’tje veel te vroeg was bestelde ik een ambulance.

Wanneer de ambulance arriveerde en zij de vrouw mee namen gaf ik de instructie: “wanneer ze roept, de baby komt “ moet je de ambulance maar aan de kant zetten dan kom ik erbij want dan kan het zijn dat we het ziekenhuis niet gaan halen.

Ik reed achter de ambulance aan. Dat is nog een uitdaging midden in de nacht met zwaailichten! 😎 En ja hoor waar ik al een beetje bang voor was gebeurde. Halverwege stopte de ambulance. Ik stapte achterin en zag meteen deze baby erg veel haast had. Gelukkig had ik mijn tassen bij de hand en kon ik de vrouw helpen haar dochter geboren te laten worden. Ze was nog heel klein maar deed het meteen heel goed. Ondertussen was er een extra ambulance gekomen met een couveuse erin. Het ambulance personeel had ongelooflijk goed geholpen.

Zal nooit vergeten wat de kersverse papa toen zei: “maar … ze zou pas in september geboren worden…” tja dit lieve meisje dacht er anders over.

Ook deze nacht was het volle maan. Ieder jaar denk ik terug aan deze bijzondere bevalling in een ambulance, want dit maak je als verloskunde waarschijnlijk nooit meer mee. Met gelukkig ook een heel goed einde. Het meisje moest uiteraard een aantal weken in het ziekenhuis verblijven maar deed het gelijk heel erg goed!

Hierbij nog een foto die ik vanochtend bij zonsopgang heb gemaakt.

Translate »

Pin It on Pinterest