Blog

Zo, de feestdagen zijn weer achter de rug. Voor veel mensen een aantal dagen of zelfs weken waarin niet gewerkt word maar in het teken staat van familie, eten en gezelligheid. 

Maar voor ons verloskundigen is dat niet altijd zo, baby’s komen wanneer ze willen en geven niks om feestdagen, vakantie of weekend. En dit betekend dus dat altijd een van ons dienst heeft tijdens de kerst en oud en nieuw.

Dit jaar is het opvallend rustig geweest met bevallingen en hadden we vlak voor de kerst een kleine babyboom. Hierdoor werden er tijdens de feestdagen vooral veel bezoekjes afgelegd bij alle kersverse ouders en baby’s. 

Maar ook als we het niet rustig hebben is dit niet erg, want werken met de feestdagen is ook juist heel bijzonder. Zo vergeet ik mijn eerste dienst met oud en nieuw nooit meer. 

Het was namelijk mijn aller aller eerste dienst, toen ik net afgestudeerd was. Dat is op zich al spannend, en dan ook nog op een feestdag. Trots maakte ik de dag ervoor onderstaande foto met mijn gloednieuwe verlostas. Uiteraard kwam die nacht van slapen niet heel erg veel want elk half uur keek ik op mijn telefoon of ik niet per ongeluk een telefoontje gemist had. En zo kwam er in de ochtend een paar uur na de jaarwisseling dan toch echt het eerste telefoontje; ik denk dat mijn bevalling begonnen is! 

Met gezonde spanning en vol enthousiasme reed ik naar de aankomende ouders toe. Het zou hun eerste kindje gaan worden, dus ook zij vonden het spannend. Samen reden we naar het geboortecentrum want deze baby ging er inderdaad aankomen. Ik heb uren bij haar gezeten, haar ondersteund, aangemoedigd, haar rug gemasseerd en verteld hoe ontzettend goed zij het deed. En nadat mama op de baarkruk haar uiterste best had gedaan kwam daar hun zoontje gezond ter wereld.  Wat een prachtig moment, op 1 januari hun eerste kindje en ook voor mij de eerste geboorte die ik mocht begeleiden als verloskundige.

Translate »

Pin It on Pinterest