Blog juli (2022) door Marte

34 weken zwanger vandaag! Mijn vorige zwangerschap was ik nu nog aan het klussen en sliep ik al een half jaar tussen dozen in de woonkamer 😱. Deze zwangerschap had ik beter aangepakt πŸ˜…. Geen flinke klussen, gewoon zwanger zijn en de dagen vliegen vanzelf voorbij. Toch wil ik ook eerlijk zijn en zeggen dat zwanger zijn met al een kindje niet niks is.. De middagdutjes die mijn zoontje (gelukkig!!!) nog doet, heb ik zelf net zo hard nodig.

Wat ik lastig vond is grenzen aangeven, bijvoorbeeld thuis, maar ook in mijn werk als verloskundige. Staan lukt me heel goed, maar veel zitten, opstaan uit een stoel of auto en ver lopen bezorgen me bekken- en buikpijn. Mijn laatste dienst (28wk) heb ik nog gerend richting de verloskamers met een stel die mogelijk te vroeg ging bevallen en kwam ik voor een consult bij iemand thuis met een bed wat maar 25cm hoog was πŸ€°πŸΌπŸ˜…πŸ™ˆ.

Gelukkig heb ik een geweldig team van collega’s waar ik mijn praktijk in goede handen achter laat. Hierdoor is het loslaten iets makkelijker 😊😘

Vanaf nu ga ik helemaal genieten van mijn verlof en zullen jullie me dus een tijdje niet zien of horen.

Ik had me bedacht dat ik nog een paar tips hier wilde droppen, dus daar komen ze!

1. Geef zelf je grens aan, spreek af met de mensen om je heen dat ze het niet hoeven vragen of het gaat en je het eerlijk ook echt zult zeggen of vragen indien nodig. Dan moet je het ook echt zelf aangeven natuurlijk πŸ˜…

2. Vraag hulp! Hoort ook bij mn punt hierboven, maar soms zijn super dagelijkse dingen, zoals je veterschoenen aandoen of je boodschappentas in/uit de auto tillen erg lastig. De mensen om je heen (en zelfs voorbijgangers) vinden het juist fijn om iets voor je te kunnen doen, je voelt jezelf gewoon een beetje ongemakkelijk erbij 😊

3. Luister naar je lichaam, sommigen kunnen dit goed, maar sommigen hebben niet door dat ze moe zijn.. je lichaam maakt een nieuw mensje, daar wordt het moe van! Dus neem rust indien nodig πŸ’€

4. De praxis douchekruk πŸ˜‚ ontspannen onder de douche is erg fijn en vaak zit je te ver van de wand om te kunnen leunen. Bij deze niet!

5. Zwangerschapsboxer van de hema, evt over je eigen ondergoed aan. Zit fantastisch! Iets minder charming maar vooruit πŸ˜‰

6. Hemnes (ikea) ladekast als commode. Deze is lekker hoog! Gebukt boven je kindje staan is niks!

7. Elektrische kruik (ik heb een Soozly) voor jezelf! Bij buikpijn is hij binnen 2 min warm, hoef je er niet voor water te koken en blijft ook nog lang warm❀️

8. Wasbare katoenen inlegkruisjes of borstenpads (als je borstvoeding wilt geven) broeit niet en werkt goed!

9. BekvΓ€m opstapje (ikea) voor je oudste. Laat hem/haar zo veel mogelijk zelf doen: staan bij de wastafel of het aanrecht. Laat hem/haar aan de hand de trap af lopen ipv te tillen.

Dat waren ze dan πŸ˜…

Ik wens jullie heel veel liefs!! Tot in het najaar πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈπŸ˜˜

Translate Β»

Pin It on Pinterest