Badbevalling / hypnobirthing

Alle verloskundigen bij Vita hebben ruim ervaring met het in bad bevallen of bevallen volgens hypnobirthing. Mocht je hier interesse in hebben, bespreek dit dan met ons op het spreekuur. Bij ons is alles bespreekbaar!

Badbevalling

Een badbevalling heeft veel voordelen voor zowel moeder als kind. Het warme water werkt pijnstillend en ontspannend, dit kan een positief effect hebben op de beleving en duur van je bevalling. Daarbij kun je in bad makkelijker verschillende houdingen aannemen.

Baby’s die geboren worden in bad hebben een rustigere en meer ontspannen start.

Het is mogelijk om in het ziekenhuis of thuis gebruik te maken van een bevalbad. Indien je thuis in bad wilt bevallen, is het noodzakelijk om hiervoor een speciaal bad neer te zetten. Dit kun je bijvoorbeeld huren via: https://www.oerbron.nl/ of https://www.bevallingsbaden.nl
Ook is het mogelijk om een alternatief bad hiervoor aan te schaffen, zoals het bad
‘Ocean Reef’ van Intex.

Vanuit geboortezorg Annature is er een informatiefolder gemaakt om meer te lezen over het in bad bevallen in het Amphia Ziekenhuis.

Overleg met ons tijdens het spreekuur of jouw huis voldoet aan de veilige voorwaarden om thuis in bad te kunnen bevallen.

Hypnobirthing

Hypnobirthing ziet de zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces. Het lichaam van een vrouw is gemaakt om een baby te baren. Vanuit je eigen vertrouwen en daadkracht ben je tot veel meer in staat dan je in eerste instantie denkt.

Door een juiste voorbereiding is het mogelijk om je bevalling als een positieve ervaring te gaan beleven. Er zijn verschillende cursussen en workshops mogelijk om je hierbij te helpen. Zie hiervoor onze pagina zwangerschapscursussen.

Wij als verloskundigen van Vita zijn allen gespecialiseerd in bevallingen volgens hypnobirthing.

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken! Je kunt ons bellen via

Buiten kantoortijden wordt dit nummer doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige.

Bij geen gehoor, zijn wij altijd te bereiken op 

Onze praktijkassistentes werken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 14.30 uur. Je kunt ze bellen of mailen voor het maken van afspraken, stellen van vragen of overige informatie. Ons emailadres is: vita@annature.nl

Translate »

Pin It on Pinterest