Plaats van de bevalling

Als de zwangerschap zonder problemen verloopt, kun je zelf kiezen waar je wilt gaan bevallen: thuis of in geboortecentrum Origine. Wij begeleiden zowel bevallingen thuis als in Origine.

Het is belangrijk dat je die plaats kiest waar je je het meest op je gemak voelt. Vind je het moeilijk om te kiezen tussen thuis of in Origine dan kun je dit altijd met ons bespreken. Rond 33weken zwangerschap gaan we op het spreekuur uitgebreid in op je wensen en vragen ten aanzien van de bevalling.

De thuisbevalling

Je eigen huis is vaak een vertrouwde en rustige omgeving, waarbij je je op je gemak voelt. Deze plek is dan ook geschikt om te mogen bevallen, mits het aan een aantal voorwaarden voldoet:

  • Het bed moet verhoogd zijn tot een hoogte van 70-80cm.
  • Er dient een kraampakket in huis te zijn.
  • Je bed mag niet hoger staan dan de eerste verdieping.
  • In een appartementencomplex dient een lift aanwezig te zijn.
  • Bij een BMI hoger dan 35, is het niet verstandig om thuis te bevallen.

Ons doel is om je bevalling zo rustig en veilig mogelijk te laten verlopen. Mochten er tijdens of na de bevalling complicaties optreden, dan zal de verloskundige overleg plegen met de gynaecoloog of kinderarts. En zo nodig vervoer regelen om jou en/of je baby zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. Daarbij is een verloskundige getraind om te handelen in acute situaties.

Bij een thuisbevalling wordt de verloskundige geassisteerd door een kraamverzorgende. De kraamverzorgende zorgt er na de bevalling voor dat alles wordt opgeruimd, je wordt gewassen en je baby wordt verzorgd zodat je lekker kunt bijkomen.

Bevallen in Origine

In het Amphia Langendijk ziekenhuis in Breda bevindt zich op de tweede etage het geboortecentrum Origine. Origine is een kraamhotel waarbij je kunt bevallen en/of verblijven na je bevalling. In Origine begeleidt je eigen verloskundige je bevalling. Er is 24uur per dag een kraamverzorgende aanwezig. Je kunt al vroeg in je bevalling naar Origine toe gaan, dit stem je af met je verloskundige. Op Origine zijn (beval)baden, baarkrukken en skippyballen aanwezig waar je tijdens je bevalling gebruik van kunt maken. Je hoeft je kraampakket niet mee naar het ziekenhuis te nemen.

Een bevalling in Origine kan extra kosten met zich meebrengen die niet altijd volledig vergoed worden. Informeer hiervoor bij je ziektekostenverzekeraar.

Voorlichtingsavond

Iedere maand is er de gelegenheid om een kijkje te gaan nemen in het geboortecentrum. Hiervoor moet je je wel opgeven en dit kan via: www.voorlichtingsavondbevallen.nl

Medische indicatie

Soms is het tijdens de zwangerschap al duidelijk geworden dat je medisch moet gaan bevallen. Je bevalling vindt dan plaats op de verloskamers van het Amphia Langendijk in Breda.

Het kan ook gebeuren dat er tijdens je bevalling complicaties voordoen en dat je vanuit huis of Origine verplaatst moet worden naar de verloskamers. Je verloskundige gaat dan altijd met je mee en draagt de zorg over aan de gynaecoloog.

 

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken! Je kunt ons bellen via

Buiten kantoortijden wordt dit nummer doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige.

Bij geen gehoor, zijn wij altijd te bereiken op 

Onze praktijkassistentes werken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 14.30 uur. Je kunt ze bellen of mailen voor het maken van afspraken, stellen van vragen of overige informatie. Ons emailadres is: vita@annature.nl

Translate »

Pin It on Pinterest