Het kraambed

De eerste tien dagen na de bevalling noemen we het kraambed. Tijdens deze dagen komt er veel op je af. Zo moet je herstellen van de bevalling, wennen aan je baby en wordt er veel (nieuwe) informatie met je gedeeld.

Gelukkig is er ondersteuning tijdens het kraambed in de vorm van kraamzorg. Al vroeg in de zwangerschap heb je een keuze gemaakt voor een kraamzorginstantie.

De kraamverzorgster is degene die na de bevalling gemiddeld 8 dagen bij je thuis komt om je te helpen. Zij helpt je bij de verzorging van de baby, geeft veel voorlichting en tips, verricht een aantal huishoudelijke taken en doet dagelijks de controles van moeder en kind.

Bij eventuele problemen in het kraambed zal de kraamverzorgster contact met ons opnemen.

Altijd bereikbaar

Tijdens het kraambed zullen wij van Vita ook een aantal keer thuis langs komen en zijn wij altijd te bereiken mocht er iets zijn, dag en nacht!

Als je tijdens de zwangerschap onder controle van gynaecoloog bent en ook onder leiding van de gynaecoloog gaat bevallen, kun je contact met ons opnemen voor de begeleiding van het kraambed. Je kunt je hiervoor al aanmelden tijdens de zwangerschap en ter kennismaking langs komen op de praktijk.

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken! Je kunt ons bellen via

Buiten kantoortijden wordt dit nummer doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige.

Bij geen gehoor, zijn wij altijd te bereiken op 

Onze praktijkassistentes werken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 14.30 uur. Je kunt ze bellen of mailen voor het maken van afspraken, stellen van vragen of overige informatie. Ons emailadres is: vita@annature.nl

Translate »

Pin It on Pinterest