Breda, 10-09-2020

Beste cliënt (en partner),

Opnieuw kunnen we jullie mededelen dat er nieuwe verruimde afspraken gemaakt zijn rondom Corona.

Graag willen we jullie met onderstaande informatie meer duidelijkheid geven over de verruiming van de regels en wat de huidige afspraken zijn.

De volgende maatregelen gelden vanaf 6 juli 2020:

  • Partners mogen mee naar alle echo’s. Dit geldt voor alle echolocaties. De partner moet wel thuisblijven als hij/zij hoest, niest, koorts heeft of zich grieperig voelt. Als je partner niet bij de echo kan zijn, kan deze niet worden verplaatst. Bij voorkeur kom je dan alleen of indien nodig neemt je iemand anders mee die klachtenvrij is. Je partner/begeleider moet 1,5 meter afstand houden van de echoscopiste. Kinderen mogen niet bij deze onderzoeken aanwezig zijn. Ga voor meer info over het beleid bij de echo’s naar echocentrumfocus.nl
  • De intake en de counseling (2eafspraak) vindt voorlopig nog telefonisch plaats.
  • De afspraak waar de bevalling wordt besproken, vindt weer fysiek op de praktijk plaats met partner. Dit geldt ook voor alle overige zwangerschapscontroles.
  • Naast je partner is het mogelijk om een 2e persoon mee te nemen naar je bevalling in het Amphia ziekenhuis. In verband met de veiligheid van de baby, kraamvrouw en het personeel vragen wij beide personen om tijdens de bevalling op de kamer te blijven en niet vrij in het ziekenhuis rond te lopen. Daarnaast is bezoek op de verloskamers nog niet toegestaan. Badbevallingen zijn wel weer mogelijk thuis en in het Amphia.
  • Indien je na de bevalling opgenomen wordt op de gezinssuites, is het voor broertjes en zusjes mogelijk om eenmalig op kraambezoek te komen.
  • De spreekuren op onze andere locaties gaan weer van start.
  • Onze “inloopspreekuren” zijn weer van start gegaan, echter gaat dit nu op afspraak en niet op vrije inloop. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij onze assistente. Zij is iedere dag aanwezig van 9.00 tot 14.30u.

Heb je verkoudheidsklachten en/of koorts, dan is het advies om jezelf zo spoedig mogelijk te laten testen via de GGD conform het overheidsadvies. Geef dit vervolgens telefonisch door aan ons zodat we samen kunnen kijken of je afspraak verzet moet worden.

Houdt onze website in de gaten voor nieuwe updates en veranderingen.

We bedanken jullie voor alle begrip en medewerking!

Vriendelijke groeten,

Team Verloskundigen Vita

Translate »

Pin It on Pinterest