Controles

(Vervolg)controles

Tijdens de vervolgcontroles bespreken we hoe het de afgelopen weken met je is gegaan en of er vragen zijn. Daarbij geven we voorlichting en doen we een aantal controles. Zo word je bloeddruk iedere controle opgemeten en word je gewogen. Gemiddeld kom je 10 tot 15kg aan in een zwangerschap. Mocht je niet gewogen willen worden, dan kun je dit natuurlijk aangeven en houden wij hier rekening mee.

Ook doen we een uitwendig onderzoek (controle van je buik) om de groei en eventueel de ligging van de baby te controleren en luisteren we naar het hartje van de baby.

Controles in de zwangerschap vinden plaats rond de volgende zwangerschapsweken:

  • 9, 11, 16, 22, 26, 30, 33, 36, 38, 39, 40.

Als het door de gezondheid van jou of je kindje nodig of wenselijk is, is het altijd mogelijk om vaker op controle te komen!

Echo’s in de zwangerschap

  • Een vroege echo bij 8 weken
  • Een termijnecho bij tussen 10 en 12 weken; hierbij wordt de uitgerekende datum bepaald.
  • Een 13 weken tussen 12 weken + 3 dagen en 14 weken + 3 dagen echo waarbij wordt gekeken naar lichamelijke afwijkingen bij de baby die al vroeg in de zwangerschap te zien zijn.
  • Een screeningsecho (SEO) rond 20 weken; hierbij wordt de baby uitgebreid gescreend en opgemeten. Dit kan op indicatie ook in het ziekenhuis plaatsvinden (GUO).
  • Een liggingsecho rond 34-35 weken; hierbij wordt gekeken hoe de baby ligt en wordt de groei bepaald.

Soms is er een reden om vaker echo’s te maken in de zwangerschap, dit zullen we dan met je bespreken.

Echocentrum Focus is een samenwerkingsverband tussen de verloskundigen en gynaecologen in Breda en omstreken. Door deze intensieve samenwerking kunnen we op het gebied van echo’s optimale zorg bieden.

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken! Je kunt ons bellen via

Buiten kantoortijden wordt dit nummer doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige.

Bij geen gehoor, zijn wij altijd te bereiken op 

Onze praktijkassistentes werken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 14.30 uur. Je kunt ze bellen of mailen voor het maken van afspraken, stellen van vragen of overige informatie. Ons emailadres is: vita@annature.nl

Translate »

Pin It on Pinterest