Regelen en weten

Gezond eten en supplementen in de zwangerschap

Als je zwanger bent zijn er een aantal voedingsmiddelen die we je afraden om te eten, maar ook goede voedingsstoffen die we juist adviseren om binnen te krijgen.

Hiervoor verwijzen we je naar deze website (Hoe eet ik gezond tijdens mijn zwangerschap? | Voedingscentrum ) van het voedingscentrum en voor de supplementen naar deze pagina (Welke supplementen moet ik slikken als ik zwanger ben? | Voedingscentrum )

Moeders voor Moeders

Als je tussen de 6 en 16 werken zwanger bent, kun je meedoen aan het inzamelen van urine voor ‘Moeders voor Moeders’. Je helpt hiermee andere vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden via de natuurlijke weg. Indien je hieraan mee wilt werken, kun je je aanmelden bij onze assistente of via www.moedersvoormoeders.nl

Kraamzorg

Het is belangrijk om vroeg in de zwangerschap (voor de 16e week) kraamzorg te regelen. In de regio Breda zijn er verschillende kraamzorginstanties waaruit je kunt kiezen, vraag bij je zorgverzekering na welke instanties een contract hebben met je verzekeringsmaatschappij.

Zorgverzekering

Meldt bij je zorgverzekering dat je zwanger bent en regel zo mogelijk via hun de kraamzorg en vraag een kraampakket aan. Check daarbij even goed je polis, want mogelijk kun je deze nog aanpassen aan de zwangerschap.

Erkenning

Als je niet getrouwd bent of geen geregistreerd partnerschap hebt, is het belangrijk om tijdens de zwangerschap samen met je partner naar het gemeentehuis te gaan om erkenning te regelen. Hierbij wordt ook de achternaam van de baby vastgelegd. Bij iedere volgende zwangerschap moet dit weer opnieuw geregeld worden. 

Bij het erkennen vanaf 1 januari 2023 heeft de erkenner automatisch ook het gezag over het kind. Voor meer informatie, kijk op rechtspraak.nl

Zwangerschap en werk

De gezondheid van je baby begint al voor de bevruchting. Op je werk kun je te maken krijgen met gevaarlijke stoffen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je baby. Ook kun je op je werk te maken hebben met omstandigheden die niet goed zijn voor de zwangerschap, zoals ongezonde stress, wisselende diensten, lichamelijk belastend werk of andere risico’s. Voor meer informatie kijk op https://www.rivm.nl/zwangerschap-en-werk of vraag meer informatie hierover tijdens het spreekuur.

Zwangerschapsverklaring

Bijna iedere werkgever vraagt om een zwangerschapsverklaring in verband met het aanvragen van het zwangerschapsverlof. Als je zelfstandig ondernemer bent, heb je deze verklaring nodig om een uitkering aan te vragen bij het UWV (voor meer informatie klik hier).

Wij zullen deze zwangerschapsverklaring geven na het vaststellen van de uitgerekende datum.

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken! Je kunt ons bellen via

Buiten kantoortijden wordt dit nummer doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige.

Bij geen gehoor, zijn wij altijd te bereiken op 

Onze praktijkassistentes werken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 14.30 uur. Je kunt ze bellen of mailen voor het maken van afspraken, stellen van vragen of overige informatie. Ons emailadres is: vita@annature.nl

Translate »

Pin It on Pinterest